Můj sladký pokus
Ingredience na piškot:
10 lžic horké vody, 210 g cukru krupice, 1 špetka soli, 1 lžíce prášku do pečiva (já dala celý), 5 vajec (větších), 210 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa (normální neslazené holandské,né granko)
PODLE POTŘEBY
tuk na vymazání,strouhanka na vysypání
Ingredience na prostřední náplň:
2-3 pudinky za studena CrémeOlé (já chtěla příchuť vaječný koňak ale měli jen vanilku)
600-900 ml mléka (podle toho jestli dáváme 2 nebo 3 pudinky)
Připravíme podle návodu na obalu.Za 3 minuty je pudink hotový.
Ingredience na kakaovou šlehačku:
3 šlehačky, cca 2 lžíce neslazeného kakaa, cukr podle chuti
Ušleháme vše dohromady do tuha. Příště zkusím udělat pařížskou šlehačku z ledových kaštanů,ale ta se musí den nechat v lednici než se ušlehá a já neměla tolik času.
Navíc: 1 Margotka, ovoce podle chuti (já dala kompotovaný ananas s jahodami)
Postup:
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, cukr a horkou vodu vyšleháme do světlé pěny.
Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva a vmícháme ji do žloutkové pěny. Jako poslední opatrně vmícháme sníh z bílků.
Nadýchané těsto nalijeme do vymazaného plechu, opatrně jej nahrneme ke krajům a uhladíme.
Lehký kakaový piškot vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 165 °C do zezlátnutí asi 20-30 minut (podle trouby), až nám začnou kraje odstupovat od plechu. Špejlí vyzkoušíme, jestli se těsto nelepí.Piškot necháme vychladnout.
Na piškot rovnoměrně rozetřeme ušlehaný pudink, na něj poklademe ovoce, na ovoce rozetřeme šlehačku a nahoru nasypeme nastrouhanou margotku.
Necháme ztuhnout v lednici.